Tourism Vacation Country Cottage Lodges Rural house
Loading News

Allotjament Rural Vila d'Aiora li oferix les següents activitats durant el seu estacia. També li oferim informació addicional sobre altres activitats alternatives (rutes amb bicicleta, senderisme, excursions, passejos a cavall, etc.) que podrà realitzar mentres dure la seua estada. Durant els mesos de juliol, agost, setembre i octubre, de dilluns a divendres, també pot participar en les rutes guiades organitzades per l'oficina de turisme d'Aiora 961890658.

DATA HORA ACTIVITAT
03/09/2009 Demà Visita a la Cova del senyor Juan
03/09/2009 Vesprada Raftin i piragüisme
04/09/2009 Demà Visita al Poblat Ibèric del Castellar de Meca
04/09/2009 Vesprada Ruta pel nucli antic, ermites i església d'Aiora
17/09/2009 Demà Visita a la Cova del senyor Juan
17/09/2009 Vesprada Raftin i piragüisme
18/09/2009 Demà Visita al Poblat Ibèric del Castellar de Meca
18/09/2009 Vesprada Ruta pel nucli antic, ermites i església d'Aiora
22/10/2009 Demà Visita a la Cova del senyor Juan
22/10/2009 Vesprada Raftin i piragüisme
23/10/2009 Demà Visita al Poblat Ibèric del Castellar de Meca
23/10/2009 Demà Ruta pel nucli antic, ermites i església d'Aiora
05/11/2009 Demà Visita a la Cova del senyor Juan
05/11/2009 Vesprada Visita al Poblat Ibèric del Castellar de Meca
06/11/2009 Demà Ruta pel nucli antic, ermites i església d'Aiora
06/11/2009 Demà Raftin i piragüisme

Poblat ibèric del Castellar de Meca Es tracta d'un important poblat ibèric -que va haver de gaudir de certa prosperitat-, habitat entre els segles IV i II a.C. Quasi amb seguretat seria desmantellat per l'exèrcit romà. Ocupava una superfície d'uns 800 m. De llarg per 350 d'ample. Es conserven abundants empremtes dels seus pobladors primitius: aljubs, escales tallades en la pedra, restes ceràmiques i els seus singulars camins de rodes, un dels exemples millor conservats de vies preromanes. Poden observar-se perfectament encara restes de l'antiga muralla que fortificava el poblat, encara que tot ell, pel seu singular emplaçament, constituïx una autèntica fortalesa natural. Només una visita sobre el propi terreny podrà donar-nos compte del verdader valor excepcional d'este assentament dins de la cultura ibèrica. Només una visita ens demostrarà el perquè de la declaració de Monument historicoartístic del Castellar de Meca l'any 1931. Esta visita només es podrà realitzar diumenges i festius.

La Cova del senyor Juan situada en la localitat de Xalans en l'anomenada Sierra de l'Aladroc (a pocs quilòmetres d'Aiora) és una autèntica joia geològica que per si sola mereix una visita. L'interior de la immensa gruta està format per estalactites i estalagmites que adopten diferents formes de gran bellesa. El Llac dels Desitjos, l'Avenc de l'infern, la Gruta del Diable, el Mirador de l'Abadejo, la Cua del Paó, etc. (com les han batejat) són algunes de les meravelles que podem contemplar. Amb els seus 400 metres presenta dos trams ben diferenciats: un sec i fòssil, l'altre humit en constant creixement. A més es poden apreciar diverses tonalitats en les roques a causa dels diversos materials que es filtren de l'exterior.

Obert: juny, juliol, agost i setembre. La resta de l'any pot visitar-se els diumenges i per a grups tot l'any cridant amb antelació a l'ajuntament de Xalans 962196011.

Pintures Rupestres. Quan se'ns plantege la possibilitat de visitar les pintures rupestres de la Cova de la Vella, per part de l'ajuntament d'Alpera amb en fi de divulgar part del seu patrimoni, no vam poder per menys que acollir-ho consastifacion i entusiasme. Per que ens permetia donar continuïtat a una labor en què fa alguns anys estem encabotats i és el fer accessible al gran publique un aspecte tan important i suggeridor de la nostra història, i tan penosament oblidat, com l'art rupestre prehistòric. Però a més, se'ns oferia l'oportunitat de difondre-ho a través d'un dels abrics pintats més rellevants de tot el prelitoral mediterrani peninsular com és la Cova de la Vella. Des dels primers estudis immediats al seu descobriment en 1910, han sigut nombroses les publicacions que arrepleguen l'un o l'altre aspecte del contingut d'este jaciment però la veritat és que, després de 80 anys, seguix absent un estudi exhaustiu i pormenorarizado d'este panell, no sols des del punt de vista històric – Arqueològic si no del punt vista turístic. Perquè no hi ha dubte que estem davant d'una autentica i inestimable obra d'art, generalment singular, amb uns condicionaments especials de protecció física i climàtica, que s'integra perfectament en la nostra cultura urbana. No nos en adonem que estem davant d'obres mil•lenàries realitzades en el mateix i precís lloc que van ser concebudes, abrigades per un entorn natural molt semblant a què hi hauria en els moments de la seua execució i a cura de la pròpia naturalesa. Totes estes circumstàncies fan que per a contemplació siguem nosaltres qui ens acostem al món del pintor prehistòric en què obra i naturalesa formen un tot inseparable. La Cova la Vella posseïx estos dos últims arts pictòrics sent excepcionalment representativa de l'art llevantí de la geografia peninsular, i a la que se li concedix una datació entre el IV i el II mil•lenni. Informació en el telèfon de l'ajuntament d'Alpera 967330001. Vistitas tot l'any acompanyats per un responsable de l'ajuntament.

Paratge natural de L'Afona. Reserva natural d'extraordinari valor ecològic pertanyent a la Conselleria de Medi Ambient de la Generalitat Valenciana. "L'Afona" té unes 10.000 hectàrees d'extensió, que inclouen la Muntanya Colomera i on es crien cabres salvatges, cervos, muflons, porcs senglars, cabirols, àguiles reals, mussols, etc. La vegetació de "L'Afona" és frondosa, predominant els pins, les alzines i els ginebres. Es troba en la part més occidental i pròxim a la frontera amb Albacete. Compta amb un Aula de la Naturalesa i podem destacar la "font de la Cadena" les abundants aigües de la qual pararan a un toll en què està permés el bany. Tot això està situat junt amb un pineda amb instal•lacions recreatives i zones d'acampades, també hi ha taules per a menjar i berenar davall l'ombra que proporcionen les pinedes. Poden anar a visitar-ho durant tot l'any.

Rutes Amb Bicicleta de Muntanya. El centre BTT d'Aiora ha dissenyat quatre rutes que travessen les muntanyes pertanyents a este terme municipal. Estes rutes discorren en part a través dels vells camins veïnals, canals reals i sengles que antany van ser de pas obligat per als transhumants que anaven d'una banda a l'altra buscant el millor past per als seus ramats:

Ruta 1: La Hunde

Ruta 2: Montemayor

Ruta 3: Sierra de Ayora

Ruta 4: Aldeas de San Benito-Casas de Madrona

Informació en el telèfon de l'ajuntament d'Aiora 962191025 (de dilluns a divendres pels matins) i en l'oficina de turisme d'Aiora 961890658.

Piragüisme - Canoa i caiac. Molt Apropiada per a navegar per rius i aigües braves, les piragüas s'empren en competicions esportives, així com en activitats lúdiques a l'aire lliure, perquè també permet disfrutar de la quietud d'un plàcida passeig. El piragüisme d'aigües tranquil•les i braves es practica en rius més cabalosos com el Cabriol o el riu Xúquer. Excursions en canoa per aigües tranquil•les i descensos d'aigües braves – Cursos de piragüisme es facilita trage de neopré i dutxes. Obert al publique tots els dies de l'any. Canoes individuals, dobles i triples. Reserves i informació en el telèfon 647047716.

Excursions a cavall. Conéixer recòndits paratges d'Aiora i el seu Vall, endinsar-se pels racons agrestos, vorejar muntanyes, creuar rius i travessar barrancs a lloms d'un cavall és una experiència estimulant que ens permet disfrutar de la naturalesa en companyia de familiars i amics. Muntar a cavall ha sigut tradicionalment una activitat reservada als segments socials amb major poder adquisitiu, però d'un temps ençà, es popularitzat gràcies a les entitats que preparen rutes eqüestres oferint excursions per al publique i grups organitzats. Informació i reserva en els telèfons 962121034 i 962121035

Rutes guiades Església i ermites. Poder recórrer el passat històric i cultural d'Aiora és possible visitant el seu patrimoni de l'Església de La nostra Sra. de l'Assumpció, recentment restaurada i fer un recorregut per les ermites que no sols rodegen la població sinó que van ser construïdes dins del propi nucli urbà donant cada una la seua pròpia imatge que dóna el verdader sabor històric i cultural a la Vila d'Aiora. Dins de la població tenim les ermites Sant Blai, Santa Lluïa, Santa Bárbara, Sant Josep i en les voltants al poble, El Ángel, La Mare de Déu del rosari, Sant Antón. Informació en el telèfon de l'Ajuntament d'Aiora: 96 219 10 25. (de Dilluns a Divendres pels matins). Informació el l'oficina de turisme Aiora Tel. 961890658.

Senderisme i excursions. Les excursions són una miqueta més que passejar, ja que l'exercici va, sovint lligat a altres activitats. Caminar per la muntanya és, a més, de conéixer en profunditat la naturalesa, respectar-la i aprendre a conviure amb ella. No en va, alguns corrents educatius han basat la seua pedagogia en el contacte amb la naturalesa, geogràfica física, ecologia, ecosistemes forestals, material i tenicas d'acampada, nocions d'orientació i cartografia. Descobrir les riqueses naturals de la nostra terra esta a l'abast de qualsevol visitant, que podrà consultar i adquirir la cartografia de detall en centres especialitzats i seguir els itineraris senyalitzats en les Sendes de gran i xicotets recorregut. L'equip necessari per a recórrer les nostres muntanyes és molt senzill, no hem d'oblidar portar bon calçat adequat, una cantimplora amb què poder arreplegar aigua de les fonts i brolladors que trobem al nostre pas, quelcom de berenar per a arreplegar forces al fer un alto en el camí i sobretot grans dosis d'esperit aventurer, ja que la vall d'Aiora , proporciona uns paisatges únics, barrancs, penyes, cimes Vegas, sengles, boscos i ermites esguiten esta zona, invitant a conéixer-la en xicotetes excursions, llargues rutes o simples passejos, amb una flora extraordinària dins de la comunitat valenciana.

També hi ha sendes de xicotet recorregut (PRV) i sengles locals (SLV) com la Pujada a la Creu de la Muntanya major, la Ruta de les ermites o la SLV 13 de Talls coneguda com la Senda de Cavanilles. També pot recórrer-se el tram del GR7 que unix Gibraltar i el Peloponesi al seu pas per la Vall d'Aiora. Informació en el telèfon de l'Ajuntament d'Aiora: 96 219 10 25. (de Dilluns a Divendres pels matins). Informació el l'oficina de turisme Aiora Tel. 961890658.

Fira de la Mel i Artesania. En la fira de la mel podrà disfrutar de qualsevol tipus de degustacions com a vins, formatges, embotits y jamones. També hi ha pastes, mantegades, magdalenes, almendraos, massapans, rovells, pastissos amb mel, aiguamel etc. Sobre al mig dia es pot degustar gaspatxo Ayorino i baixa molla.

La fira també desenvolupa atractius com el tall de la mel, en el qual poden veure com es talla i es prepara la mel d'Aiora, una de les millors en qualitat d'Espanya. Els carrers adjacents s'adornen i decoren amb temàtiques variades: carrer L'Abellar tot la tradició des que en la seua història es tractava i es tallava la nostra mel, 2 carrer L'Artesania, com es desenvolupava l'espart i pita, com es fan les espardenyes i els cabassos i cabassos etc., 3 carrer els records tots aquells record de l'època dels nostres besiaios i fotografies, els seus vestits i costums, 4 carrer La Història d'Aiora, tota la història que ha passat el nostre poble amb les seues ocupacions i batalles que esta terra va tindre lloc, 4 carrer fira Alternativa.

Esta fira es desenvolupa sobre el 12 octubre en què vila d'Aiora els pot informar de la data exacta a l'acabe de la P. Tots els anys Informació en el telèfon de l'Ajuntament d'Aiora: 96 219 10 25. (de Dilluns a Divendres pels matins).Informació en l'oficina de turisme Aiora Tel. 961890658

Cofrentes Golf - Pitch & Putt Ahora tienen la opotunidad de aprender y jugar al pitch & putt en en el Valle de Ayora - Cofrentes, es una variacion innovadora, que sin quitar la emocion y deficultad del golf, lo hace mas accesible para todo el mundo. Para quien quiera inciciarse en la pratica de este deporte, agiliza el proceso de salir al campo, pudiendo difrutar de esta sensacion tras unas pocas horas de aprendizaje, se halla el campo de golf de 9 hoyos.

Para el jugador experimentado el Pitch & putt constituye una oportunidad excelente para mejorar el juego corto.

LA RUTA FLUVIAL DEL JÚCAR Una embarcación capaz para cincuenta pasajeros, y que desde hace dos años (verano de 2004) realiza diariamente varios viajes desde Cofrentes a Cortes de Pallás y regreso. El Ayuntamiento de Cofrentes encomendó la gestión de este servicio turístico a una empresa de Jarafuel denominada "Sueños y Aventura". El barco tarda aproximadamente una hora y media en recorrer el trayecto entre Cofrentes y Cortes de Pallás, de unos 14 kilómetros, más el regreso. Y podemos asegurar a nuestros lectores que se recorren tramos de increíble belleza.