Tourism Vacation Country Cottage Lodges Rural house
Loading News

La Vall d'Aiora està situat al Sud-oest de la província de València, afrontant amb la veïna Albacete, per la qual s'estén una franja de fèrtils terres regades pels rius Xúquer, Cantaven i Redoncs. En les riberes d'estos rius se situen una sèrie de pobles units pel seu territori i per la seua història, ( Aiora, Cofrentes, Cortes de Tries, Xalans, Xarafull, Teresa de Cofrents i Zarra).

Estos son los itinerarios principales para llegar hasta Ayora desde las principales ciudades de España ofrecidos por Michelin Maps:

Desde Sevilla hasta Ayora

Desde Barcelona hasta Ayora

Desde Bilbao hasta Ayora pasando por Madrid

Desde A Coruña hasta Ayora pasando por Madrid

Desde Valencia hasta Ayora

Carretera. El camí més curt per a anar a Aiora des de València seria per la carretera comarcal CV-322 que travessa tota la serra, però té l'inconvenient de ser una carretera estreta i plena de corbes. Recomanada només per a viatgers amb paciència i que vullguen disfrutar de les vistes que oferix el paisatge.

Una altra alternativa seria viatjar des de València per la N-3 fins a Requena, i des d'allí per la N-330 accedint des de Cofrentes fins a Aiora. A partir d'este desviació, la carretera ja no és tan bona però presenta l'avantatge de travessar tota la Vall junt amb les poblacions del mateix: un conjunt turístic que val la pena recórrer.

La millor ruta per a accedir fins a Aiora des de València és per la N-430, hui Autovia del Mediterrani, i prendre el desviació a l'altura d'Almansa; 20 Km per la N-330 i s'arriba a Aiora sense cap complicació. Els accessos des de la província d'Albacete poden fer-se venint per Almansa com ja s'ha comentat, o per la CV-320, que travessa les belles pinnades del paratge de les muntanyes de L'Afona i Colomera.

Aeroports. Aeroports de València (+34 961 598 500 ) i Alacant (+34 966 919 000) amb vols nacionals i internacionals.

Accés amb tren L'estació de ferrocarril més pròxima és l'Almansa a 21 km., també estan pròximes la de Xativa i la de Villena a 55 Km. La de València (estació del Nord) es troba a uns 120 Km. El telèfon d'informació i reserves és el 902 240 202

Autobus. Les estacions d'autobús més pròximes a Aiora són la de Xativa (+34 96 227 33 46) i la de València (+34 96 346 62 66), ambdós amb eixides amb destí a Aiora per la N-430 i per la N-3 passant per Requena. També és possible accedir des de l'estació d'autobusos d'Albacete (967 216 012 / 967 216 053), la parada més pròxima és la d'Almansa a 21 km. des de la que pot prendre un taxi fins a Aiora.

Li oferim un mapa d'accessos perquè comprove totes les rutes abans de mamprendre el seu viatge. Faça clic sobre el Mapa de carreteres per a ampliar-ho i imprimir-lo.