Ad Here Ad Here Ad Here Ad Here Ad Here
Loading News

Het Ayora-dal is in het zuidwesten van de provincie Valencia gelegen, grenst aan het naburige Albacete vanwaar zich vruchtbare vlaktes uitbreiden die hun water uit de rivieren Júcar, Cantabán en Recongue halen. Op de oevers van deze dorpen bevinden zich een paar dorpen die door hun geschiedenis een eenheid vormen (Ayora, Cofrentes, Cortes de Pallas, Jalance, Jarafuel, Teresa de Cofrentes en Zarra).

Dit zijn de belangrijkste routes naar Ayora vanuit de belangrijkste Spaanse steden, een dienst van Michelin Map:

Van Sevilla naar Ayora

Van Barcelona naar Ayora

Van Bilbao via Madrid naar Ayora

Van La Coruña via Madrird naar Ayora

Van Valencia naar Ayora

De kortste weg van Valencia naar Ayora is via de nationale weg CV-322 die door de hele bergketen loopt. Het nadeel is echter dat dit een straat met vele bochten is. Slechts voor geduldige reizigers aan te raden die willen genieten van het landschap.

Een ander alternatief is om van Valencia via de A-3 naar Requena te rijden. Van daaruit kunt u via de N-330 via Cofrentes naar Ayora. Vanaf daar is de straat niet meer in goede staat, maar ze heeft het voordeel dat u door het hele dal en alle plaatsjes rijdt: een toeristisch geheel dat de rit het zeker waard is.

De beste route om van Valencia naar Ayora te rijden is via de A-35 dee huidige Autovía de Mediterráneo (Autosnelweg van de Middellandse Zee) en de uitrit ter hoogte van Almansa te nemen. Dan volgen nog 20km op de N-330 en u komt probleemloos in Ayora aan. Zoals reeds opgemerkt kunt u vanuit Almansa de toegangswegen van de provincie Albacete nemen, of u rijdt via de CV-320 die u door de wondermooie pijnboomwouden van de bergachtige streek rond La Hunde en Palomera voert.

Luchthavens. De luchthavens Valencia (+34 961 598 500) en Alicante (+34 966 919 000) kunt u met binnen- en buitenlandse vluchten bereiken.

Met de trein. Het dichtsbijzijnde station is dat van Almansa op 21km afstand gelegen. Ook dichtbij zijn de stationd Xátiva en Villena (55km). Het station van Valencia (Estación del Norte) bevindt zich op 120km afstand. Telefonische inlichtingen en reservaties op (0034) 902 240 202

Met de bus. De dichtsbijzijnde busstations naar Ayora zijn Xátiva (+34 962 273 346) en Valencia (+34 963 466 266). Vanuit beide stations vertrekken bussen met bestemming Ayora die via de N-430 of N-3 via Requena rijden. U kunt ook vanuit Albacete vertrekken (+34 967 216 012 / +34 967 216 053), de dichtsbijzijnde halte is Almansa (op 21km van Ayora) waar u dan een taxi kunt nemen.

We bieden u een kaart met toegangswegen aan zodat u alle routes voor uw vertrek nakijken kunt. Klik op de kaart van toepassing om ze te vergroten en af te drukken.